%40'a varan yeni yıl indirimlerini kaçırmayın!

Giden Pazarlama (Outbound Marketing) Nedir?

​Kitlesel pazarlama sistemini ele alan outbound marketing geleneksel reklam ve pazarlama sistemlerinden alışık olduğunuz ve hayatınızın neredeyse bir çok alanında denk geldiğiniz bir pazarlama sistemidir.
Giden Pazarlama (Outbound Marketing) Nedir?
Kitlesel pazarlama sistemini ele alan outbound marketing geleneksel reklam ve pazarlama sistemlerinden alışık olduğunuz ve hayatınızın neredeyse bir çok alanında denk geldiğiniz bir pazarlama sistemidir. Şirket ya da ürün tanıtımı kapsamında herhangi bir gerekçe ile hedef kitleniz henüz oluşmamışsa ya da potansiyel bir hedef kitleniz sizden hiçbir şekilde haberdar değilse outbound marketing sistemini kullanabilirsiniz. Genellikle yeni bir şirket oluşturduysanız ya da farklı bir hizmet sunuyorsanız, daha öncesinde hiç yapılmamış olan herhangi bir ürünün peşinden koşuyorsanız ya da pazar doğrultusunda çok yeniyseniz outbound marketing sistemi sizlerin etkili ve olumlu sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır. Outbound marketing sistemini kısaca tanımlayacak olursak; potansiyel kitleye ya da müşteriye sms, e-bülten, e-posta sosyal ağlar doğrultusunda tek yönlü bildirim ya da banner gibi çeşitli yöntemler ile ulaşım sağlamak ve ona ürünleriniz ya da sunacağınız hizmet hakkında mesajlar iletip, satın alma işlemine olarak nitelendirebiliriz. 
 
Diğer işlemlere göre outbound marketing oldukça maliyetli bir sistemdir. Zira son süreçlerde pr çalışması yürütmek amacı ile ya da herhangi bir televizyon reklamı için ayırmanız gereken ücretlendirme bir hayli yüksek. Lakin outbound marketing çalışması yapılmadan yani belirli bir farkındalık yaratmamışken Inbound Marketing çalışmasına başlamanız imkansızdır. Bu nedenle öncelikle kendinize bir yer edilmelisiniz. Yer edindikten sonra öğrenmeli, farkındalık yaratmalı ve öğretmenisiniz. Hemen ardından ufak bütçeler ile doğrudan hedef kitleye yönelik çalışmalara başlayabilirsiniz. 

Outbound Marketing ile İlgili Önemli Adımlar

Hedef kitlenizde belirleme yapın: Hedef kitlenizde belirlemeler yapın. Kimlere nerede, nasıl ve ne zaman ulaşabileceğinizin belirli bir yol haritasını çıkartmanız outbound marketingde etkili olacaktır. Böylelikle hedef kitlenizin sizlerden neler beklediğini net bir şekilde öğrenebilir ve bu beklentileri hangi şekilde karşılayabileceğinizi net bir şekilde planlayabilirsiniz. 
 
Rakip kitlenizden ayrılın: Paylaştığınız hedef kitleyi ve rakiplerinizi mutlaka analiz edin. Hedef kitlenizin ihtiyaçları, beklentileri ya da çözümleri için çözüm odaklı ve yenilikçi çözüm önerilerinde bulunabilir ya da ortaya tamamen yeni bir ihtiyaç doğurarak farkınızı ortaya koyabilirsiniz.
 
Müşteri kitlenizin ilgisini çekin: Hedef kitlenin isteklerine yönelik sunmuş olduğunuz ürün ya da hizmete dair  detaylı bilgi verecek yararlı, farkı ve yeni içerikler üretebilirsiniz. Böylelikle beklentilere ve ihtiyaçlarına çözüm bulduğunuz  hedef kitlenizi kendi müşteriniz haline getirebilirsiniz.
 
Hedef kitlenizin iletişim bilgilerini edinin: Potansiyel olarak nitelendirebileceğimiz müşteriler ile daima iletişimde olun. Hedef kitlenize ya da potansiyel müşterilerinize; ürün ya da hizmetimizden haberdar etmeden beklentilerini karşılamanız imkansızdır. Dolayısı ile atacağınız ilk adımlardan birisi firmanız aracılığı ile ürün ve hizmetimize yönelik belirli bir müşteri listesi hazırlamanızdır. Böylelikle telefon, e-posta ya da kimi sosyal medya platformları üzerinden pek çok kanal sayesinde hedef kitlenize ulaşım sağlayabilir; ürününüzü ya da hizmetinizi tanıtarak, güçlü bir iletişimin ilk emin adımlarını atabilirsiniz. 
 
Hedef kitlenize hitap eden içerikler üretin: Müşteri kitlenizi bilgilendirecek, kafalarındaki soruları tamamen giderecek ya da sunmuş olduğunuz ürün ya da hizmete dair belirli bilgiler verecek yararlı içerikler üretmeye çalışın. Böylelikle sorularına sizden kolaylıkla cevap bulan potansiyel müşteri kitlenizi, firma  müşterinize dönüştürebilirsiniz.
 
Sosyal medyanızı aktif bir şekilde kullanabilirsiniz: Sosyal medya platformu üzerinden potansiyel müşteri kitlenize ulaşmanız oldukça önemlidir. Sosyal medya platformu kullanmanız firmanıza da ürün tanıtımınızda önemli etken olacak durumlardan birisidir. Sizin de sosyal medya platformunda var olduğunuzu; yaratıcı fikirler ve hedef kitle odaklı reklam yaparak isteklerini karşılayacak bir firma olduğunuz düşüncenizi kolaylıkla aktarabilirsiniz.
 

Outbound Marketing İle İlgili Sorunlar Nelerdir?

Bir çok farklı şirket için pazarlama bütçelerinin çoğunu outbound pazarlama sistemi oluşturmaktadır. Yatırım getirisini detaylı izleme de yüksek maliyete ve zorluğa karşı oldukça düşük verim ilk akla gelen problemler arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra Inbound pazarlamanın detaylı izlenmesi oldukça kolaydır. Daha yüksek bir getiriye sahip olan Inbound pazarlama outbound pazarlamadan daha düşük maliyete sahiptir. Bu sebeplerden dolayı outbound pazarlama stratejisi uygulayacak olan şirketin doğru bir şekilde planlama yapıp, hareket etmesi gerekmektedir. Tüketici kişilerin yaş grupları, pazarlamanın sergilenecek olan mecraya göre belirlenmeli; doğru bir şekilde zamanlama teknikleri detaylı uygulamalıdır.
 

Outbound Satış Nedir?

Gidecek olan satışlar, satış uzmanı olan kişilerin müşteri katılımını başlatmış olduğu ve yönlendirdiği kurumsal bir satışın klasik doğasını içermektedir. Gidecek olan satışlarda, satıcı tamamen aktif olarak potansiyel alıcı kitlesini arar. Hemen ardından olası bir müşteriye e-postalar ve soğuk aramalar yöntemi ile ulaşım sağlar. Stratejik olarak nitelendirecek olursak; demolar, takip, yakın girişimler süreci ve müzakereler yolu ile potansiyel olan müşteriyi bir satın alma kararına yönelik hareket ettirir.
Yorum yap
    Bunlara da bakabilirsiniz

    Dijital Pazarlama Nedir?

    ​Dijital Pazarlama, elektronik cihazlar kullanılarak, pazarlama uzmanları tarafından promosyon mesajlarını iletmek ve müşteri yolculuğunuz boyunca kullanıcı deneyim performansınızı ölçmek için kullanılabilen bir pazarlama türüdür. Uygulamada, dijital pazarlama tipik olarak bir bilgisayarda, telefonda, tablette veya başka bir cihazda görünen pazarlama kampanyalarını ifade etmektedir.
    18 Haziran 2022

    Email Pazarlaması Nedir?

    Bir işletmenin ürün ve hizmetlerini klasik pazarlama yöntemleri ile tanıtmasının yanı sıra müşteri sadakatini teşvik etmek amacıyla pazarlama çalışmalarında elektronik posta kullandığı yöntemdir.
    18 Haziran 2022

    Ürün Pazarlaması Nedir ?

    Ürününü başarılı bir şekilde pazarlanması, hedef kitlesinin dikkatini çekmek adına yapılan pazarlama stratejilerine, kalitesine ve elbette ki türüne bağlıdır. Eğer ki yeni bir ürün piyasaya sunacaksanız dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Bu yazımızda size bu önemli noktalardan bahsedecek ve yol göstereceğiz.
    20 Şubat 2022
    Ürün Pazarlaması Nedir ?

    Müşteri Pazarlaması Nedir ?

    Müşteri pazarlaması, yapılacak olan pazarlamanın müşteri odaklı olması anlamına gelmektedir. Müşterinin iyi bir şekilde analiz edilerek buna yönelik bir pazarlamanın yapılması, müşteri pazarlamasının özeti olduğunu söyleyebiliriz. Yapılacak pazarlamanın müşteri odaklı olması, pazarlamanın başarı oranını arttırmaktadır. Geleneksel veya dijital pazarlamada “müşteri pazarlaması” tekniğini kullanan markaların büyük başarılar yakalayabileceği görülmüştür.
    12 Aralık 2021
    Müşteri Pazarlaması Nedir ?

    Gerilla Pazarlama Nedir ? Tanım - Faydalar - Özellikler

    Gerilla pazarlama, markaların çeşitli yaratıcı tekniklerle yaptığı reklamlarla satışlarını arttırma tekniğidir. Genelde dış mekanlarda yapılan reklamlarda kullanılan bu teknik, geniş kitlelere markayı yaratıcı bir yolla duyurma çabasıdır. Geleneksel tekniklerden uzak duran gerilla pazarlama; ucuz, stratejik ve yenilikçi bir yaklaşımla pazarlamanın maksimum verimde gerçekleşmesini hedefler. Gerilla pazarlamada amaç tüketicinin markayı hızlı bir şekilde tüketmesi ve markanın virale girmesidir.
    11 Aralık 2021
    Gerilla Pazarlama Nedir ? Tanım - Faydalar - Özellikler

    Nöropazarlama Nedir? Markalar Nasıl Kullanabilir?

    Nöro pazarlama, diğer bir deyişle neuromarketing, insan beyninin çeşitli bölgelerini inceleyerek satın alma stratejisini geliştiren bir pazarlama tekniğidir. İlk olarak ABD’de ortaya çıkan bu kavram günümüzde pazarlama alanında oldukça sık kullanılmaktadır. Nöro bilim ve pazarlama dalları arasında ilişki kuran bu teknik, ilk olarak Martin Lindstrom’un “Buyology” adlı kitabında ele alınmıştır. Zamanla popülaritesi artan ve daha geniş kitlelerce merak edilen bu teknik, günümüzde yaygın olarak birçok marka tarafından kullanılmaktadır. Pek çok teknik ve yöntem içeren nöro pazarlama, günümüzde pazarlama bölümünde verilen bir ders olarak da görülmektedir.
    11 Aralık 2021
    Nöropazarlama Nedir? Markalar Nasıl Kullanabilir?
    Ali Nail Uzun
    Website SEO MarketingNeden Website SEO Marketing?
    En iyi teknoloji bile ancak arkasındaki insanlar kadar iyi olabilir. Bu nedenle, telefonla uzman desteği ve çok daha fazlasını sunuyoruz.
    Ali Nail Uzun
    WSM Teknoloji A.Ş - Kurucu
    👋 Yardım etmek için buradayız
    Bizi +90 850 303 72 68 numaralı telefondan arayın veya bir sohbet başlatın.